Kilpailun säännöt ja kulku

1. Kilpailuun saavat osallistua he, jotka eivät ole minkään ohjelmatoimiston listoilla keikkaa tekevänä artistina ja joilla ei ole voimassa olevaa levytyssopimusta.

2. Miehet ja naiset kilpailevat eri sarjoissa. Lisäksi sarjat on jaettu Yleiseen sarjaan ja yli 55-vuotiaiden sarjaan.

3. Yleiseen sarjaan voi osallistua iästä riippumatta. Kilpailija ei voi osallistua molempiin sarjoihin samassa alkukarsinnassa.

4. Alkukarsintoja järjestetään ympäri Suomen 1.1.-31.12.2023. Jokaisesta karsinnasta maksimissaan kolme parasta miestä ja kolme parasta naista molemmista ikäsarjoista jatkavat alueellisiin finaalikarsintoihin. 

5. Alkukarsinnoissa ja finaalikarsinnassa kilpailijat laulavat etenemisensä mukaan 1-2 kappaletta. Alkukarsinnoissa kappaleet valitaan paikan päällä, eikä niitä sitouduta ilmoittamaan etukäteen.

6. Aluefinaalit helmikuu 2024

Kilpailijat saavat kappalelistat nähtäville ennen aluefinaaleja. Aluefinaaleista suoraan jatkoonpäässet laulajat saavat kutsun finaaliin paikan päällä. Seuraavaksi sijoittuneet kutsutaan varasijoilta kun kaikki aluefinaalit on käyty.

8. Finaali 22.-23.3.2024

Vähintään yhden finaalissa laulettavista kolmesta kappaleesta on oltava suomenkielinen. Ensimmäisen ja toisen kierroksen kappaleista toisen on oltava nopeatempoinen ja toisen hidastempoinen. Kilpailija itse päättää missä järjestyksessä nämä kaksi kappaletta laulaa. Jokaisella kierroksella puolet laulajista tippuu pois. 

9. Finaalin tuomaristo julkaistaan lähempänä tapahtumaa. Tuomaristo arvostelee seuraavia asioita:

*Lauluääni, tekniikka, vire, rytmitys, puhtaus.

*Esiintyminen, tulkinta, miten laulaja ottaa yleisönsä.

*Kappalevalinta, kappaleen sopivuus laulajalleen.

Finaalissa voittajan ratkaisee kaikkien kolmen kierroksen yhteenlaskettu pistemäärä.

10. Pääpalkintona kilpailussa on Yleisen sarjan mies-ja naisvoittajille 500€ kummallekin. Yli 55-vuotiaiden sarjassa pääpalkintona 500€ kummallekin. Lisäksi Ässä Records-levy-yhtiötä luotsaava artisti Bablo valitsee yhden yleisen sarjan finalisteista jolle Ässä Records tuottaa ja julkaisee sinkun. HUOM! Artistin valitsema kilpailija ei välttämättä ole sarjan voittaja.

11. Kilpailija itse vastaa matka-ja majoituskuluistaan kilpailun aikana.

12. Kilpailun järjestäjänä toimii DT Events Oy joka pidättää oikeuden muutoksiin.