Kilpailun säännöt ja kulku 2023
 
1. Kilpailu on tarkoitettu nimensä mukaan amatöörilaulajille, joiden kokemus laulamisesta perustuu lähinnä karaokeen. Et voi osallistua kilpailuun jos sinulla on taustaa esimerkiksi bändin solistina ja olet tehnyt julkisia keikkoja. Erinäisissä laulukilpailuissa tapahtuvat esiintymiset bändin solistina eivät ole keikkoja. 
 
2. Miehet ja naiset kilpailevat eri sarjoissa. Lisäksi sarjat ovat jaettu kolmeen ikäryhmään. 18-34-vuotiaat, 35-54-vuotiaat ja yli 55-vuotiaat kilpailevat omissa ikäsarjoissaan. Kilpailun alaikäraja on täten 18 vuotta.
 
3. Alkukarsintoja järjestetään ympäri Suomen joulukuun loppuun asti 2022. Alkukarsintaan ilmoittaudutaan paikan päällä. Alkukarsinnoissa kilpailijat laulavat niiden listojen mukaan jotka ravintolalla/kilpailun juontavalla juontajalla on käytössä.
 
4. Alkukarsintojen parhaat laulajat saavat loka-marraskuun vaihteessa kutsun oman alueensa semifinaaliin joka järjestetään 1.1-15.2.2023 välisenä aikana. 
 
5. Finaali järjestetään maaliskuussa 2023 Viking Gracella. Kilpailija ilmoittautuu finaaliin ja hoitaa matkavarauksensa DT Events Oy:n ohjeiden mukaan.
 
6. DT Events Oy sitoutuu julkaisemaan kappalelistat vasta semifinalisteille ja finalisteille. Alkukarsinnoissa kilpailija valitsee kappaleet paikan päällä. Genrellä ja esityskielellä ei ole merkitystä.
 
7. Kilpailja itse vastaa matka-ja majoituskustannuksistaan kilpailun aikana.
 
8. Kilpailun järjestäjä pidättää oikeuden muutoksiin.